Založ si blog

Výroba správneho názoru na MMS

Vždy som sa s nedôverou pozeral na “urevancov“ plačúcich nad tým, že ich blog alebo komentár bol neopodstatnene vymazaný, mysliac si svoje. Iste sa nevedeli spratať do kože, boli príliš arogantní, vulgárni alebo tárali nezmysly.

 

V decembri minulého roku (2017) som sa na jenom nemenovanom portáli pokúsil vložiť komentár k článku pojednávajúcom o MMS. Môj komentár bol prevádzkovateľom stránky neschválený a vymazaný. Na moju žiadosť som dostal od výkonného riaditeľa občianskeho združenia  prevádzkujúceho daný portál vysvetlenie, že názory s ktorými OZ nesúhlasí nezverejňujú. S pánom riaditeľom sme si ešte vymenili krátke maily, v ktorých som sa mu snažil vysvetliť, že zámerným zamlčiavaním druhej polovice pravdy sa dopúšťa chyby. Neuspel som. Aj napriek tomu že som neporušil zverejnené edičné princípy daného portálu, komentár ostal nezverejnený. Následne som o tom celom napísal tento blog.

Aj na základe opísaných skúsenosti som dospel k presvedčeniu, že sa tu robí antikampaň namierená proti MMS a vykonáva cenzúra brániaca objektívnemu informovaniu. Z tohoto dôvodu je téma odsunutá na okraj spravodajského prúdu, snahy informovať o nej nezaujate sú len na stránkach propagujúcich nekonvenčné liečebné postupy, nemajúci širší informačný dopad. Napriek týmto skutočnostiam možno povedať, že „diskusia“ o MMS vychádza zatiaľ v prospech ich užívateľov. V súčasnej dobe nejestvujú presvedčivé dôvody, argumenty či štúdie, ktoré by preukázateľne vyvracali účinnosť liečby aplikovaním MMS. Správne sa uvádza, že nie je potvrdená vedeckými metódami, a že sú pri danom postupe riziká ohrozujúce zdravie pacienta. To je zrejme jediná pravda a relevantná informácia, ktorá sa šíri prostredníctvom hlavného spravodajského prúdu, združení a organizácii zameraných na osvetu smerom k pacientom, ostatné je z ich strany väčšinou len nevedomé alebo zištné vytváranie negatívneho názoru na MMS. Žiaľ.

Postoj hlavného spravodajského prúdu je v lepšom prípade odmietavý, väčšinou však ohováračsky, jednostranný, zosmiešňujúci a neobjektívny, snažiaci sa vykresliť propagátorov daného postupu ako nekompetentných a nezodpovedných šmejdov – podvodníkov, ktorým ide o finančný prospech na úkor hazardovania s cudzím zdravím. MMS vykresľujú ako zdraviu ohrozujúcu smrtiacu chemickú látku. Zástancovia tohto liečebného postupu, ku ktorým som sa dopátral, zdôrazňujú dôležitosť správneho dávkovania a aj možné ťažkosti s užívaním. Tiež uvádzajú, že ide o vedecky nepotvrdený postup. Inými slovami nezavádzajú a nedá sa im vyčítať nezodpovednosť. Názor, že im ide o peniaze tiež neobstojí. Vo väčšine nie sú predajcami ani len koncovými a už vôbec nie výrobcami potrebných chemikálií. Navyše cena je tak nízka, že sotva na tom niekto zbohatne (myslím tým pomery na Slovenku a v Čechách).

Celá argumentácia proti používaniu MMS na liečebné účely je obyčajne o vymenovávaní nepriaznivých účinkov. Aj tu však chýba presnosť a domnievam sa že zámerne. Ak napríklad reportáž vyrobená nemenovanou renomovanou zahraničnou televíziov len zosumarizuje 18 prípadov, v ktorých pacienti skončili v nemocnici na následky užívania MMS, tak to nestačí. V reportáži chýbajú informácie o dávkovaní, spôsobe užitia a miere ohrozenia ich zdravia. Rovnako chýba porovnanie spomenutých 18 prípadov s celkovým odhadovaným počtom aplikácií a údaj, za akú dobu sa týchto 18 pacientov nazbieralo. Nie som reportér, ale aj ako laik by som po faktickej stránke urobil korektnejšiu reportáž. Všetky články slovenského a českého hlavného prúdu (opravte ma, ak sa mýlim) zmieňujú a zdôrazňujú len nepriaznivé účinky. Ak však má niečo vedľajšie nepriaznivé účinky, tak to nutne neznamená, že by sme to mali zavrhnúť. To by sme sa potom museli vzdať aj veľkej časti klasickej medicíny. Aj v nej sú zákroky a preparáty s nepriaznivými vedľajšími účinkami, ktoré nemusia „sadnúť“ každému, po ktorých môže dokonca nastať pacientova smrť.

Zneužívanie detí na vytváranie želaného názoru sa stáva v hlavnom spravodajskom prúde bežnou praxou. Každý normálny jedinec reaguje citlivo, ak sa dozvedá o krivdách páchaných na nevinných a bezbranných deťoch. Posúďte sami, či sa tak deje aj v tejto téme. V prípadoch podávania MMS deťom, by mali byť spomenuté aj ďalšie súvislosti, predchádzajúce konvenčné liečebné postupy, čo všetko rodičia skúsili a urobili pre svoje deti a aký to malo výsledok? Dovolím si  tvrdiť, že aj tu by sme boli svedkami smutných výpovedi, ktoré by vyvrátili hypotézu o týraných deťoch, a opísali by zúfalstvo a beznádej rodičov, ktorí sa napriek rizikám rozhodnú skúsiť nekonvenčný postup.

Najväčší nedostatok článkov a reportáží o MMS hlavného prúdu je úplná absencia pozitívnych prípadov, aj keď sa zdá, že je ich nepomerne viac ako tých zvýraznených. Ak si navyše po niekoľkominútovom hľadaní na internete ľahko sami urobíme obrázok o veľkom počte prípadov so šťastným koncom, ktoré sú takmer blízke „zázrakom“, a ak sme ešte celkom nestratili súdnosť, tak musíme dôjsť k záveru, že informovanie o MMS je neobjektívne. Prečo sa neinformuje napríklad o pacientovi, ktorému bolo predpísané morfium, ktorý bol poslaný domov dožiť (rozumej umrieť) a ktorý sa po liečbe MMS vyliečil!? Výpoveď takéhoto pacienta by sa dala preveriť a porovnať s jeho zdravotnými záznamami. Ak by si novinári robili svoju prácu dobre, už dávno by sme s ich pomocou mohli byť v danej téme ďalej a nebolo by pochýb, či sa jedná o šarlatánstvo. Samotné tieto prípady majú z môjho pohľadu až takú váhu, že nie reportéri a “pisálkovia“ by sa mali venovať danej téme, ale vedci a odborníci.

Táto antikampaň je aj na niečo dobrá, lebo ak sa uvedená liečba robí v domácich podmienkach, je dobré poznať všetky riziká. A zdá sa, že o nich sme informovaní dostatočne.

Ako že

21.02.2021

Pamätáte? Keď sme boli deti, hrávali sme sa na ako že. K tejto hre sme takmer nič nepotrebovali, postačovala naša predstavivosť. Namiesto meča stačil drevený prútik, pištoľ bol dopredu namierený ukazovák s palcom nahor. Hrali sme sa ako že na zlodejov a policajtov, alebo na indiánov a kovbojov, na Sandokana, Šimona a Matúša, kozmonautov, hasičov,… Dospievame a popri tom [...]

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5638x
Priemerná čítanosť článkov: 2819x

Autor blogu

Kategórie